Doar jumătate din numărul total al angajaților care lucrează în școlile din județul Buzău și-au exprimat dorința de a se vaccina anti-COVID.

Mai exact, dintr-un total de aproape 6.000 de salariați din unitățile de învățământ din județ, până marți, la ora 18.00, se înscriseseră pentru vaccin 3.020 de persoane.

Înscrierile pe lista pentru vaccinare s-au făcut până astăzi, 14 ianuarie, conform indicațiilor Ministerului Educației Naționale.

În aceste condiții, șeful Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Ionel Meiroșu, estimează că, în final, proporția celor care vor dori să se imunizeze împotriva coronavirusului va atinge 60 de procente.

Buzoienii din 18 localități din județ, programați în cea de-a doua etapă de vaccinare anti-COVID, se vor imuniza în cele cinci centre de vaccinare disponibile în municipiul Buzău.

Astfel, cetățenii din Cochirleanca, Poșta Câlnău, Racovițeni și Zărnești vor fi vaccinați în centrul deschis într-o clădire aparținând Primăriei Buzău de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar cei din C.A Rosetti, Cilibia, Gălbinași și Rușețu, în centrul din Dispensarul Medical nr. 14 (fostul LSM) din cartierul Broșteni.

De asemenea, buzoienii din Blăjani, Beceni și Cernățești vor fi programați pentru vaccinare în sediul Medlife de pe bulevardul Unirii, iar cei din Mărăcineni, Săhăteni, Săpoca, Stâlpu și Ulmeni, în Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv.

Nu în ultimul rând, cetățenii din Costești și Movila Banului se vor imuniza în Sala de Sport a Liceul Tehnologic “Henri Coandă”.

Reprezentanții Primăriei Buzău dau asigurări că centrele vor funcționale la 15 ianuarie, cu excepția celui de la LSM, care va fi gata pe 20 ianuarie.

Intra in grupul STIRI DIN BUZAU (Link aici http://t.me/stiridinbuzau) pentru a primi informatiile in timp real.

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?