Dacă ai la dispoziție destul loc încât să poți amenaja o cameră de oaspeți, este necesar să știi care sunt elementele care se pot integra perfect într-o astfel de încăpere. Uneori, se poate întâmpla să nu ai musafiri în mod regulat – de aceea, este important să creezi un design maleabil, care să poată fi ușor de gestionat în orice context.

Pentru a reuși acest lucru, trebuie să selectezi, în primul rând, obiectele principale care trebuie să facă parte din decor. 

În acest articol, vei afla 3 lucruri care nu trebuie să lipsească dintr-o cameră de oaspeți!

 

  • Canapea extensibilă     Canapeaua extensibilă te poate ajuta să creezi un spațiu multifuncțional. Aceasta are avantajul de a se putea transforma în două obiecte cu roluri diferite – pat și canapea. Astfel, ea poate fi utilizată atât pentru odihnă, cât și pentru relaxare. În plus, dimensiunile sale sunt mai restrânse decât în cazul unui pat clasic – de aceea, este ideală pentru a fi instalată într-o cameră de oaspeți, deoarece ajută la alcătuirea unui decor aerisit. Dacă nu știi ce să alegi, poți cerceta gama variată de modele moderne de canapele extensibile, pentru a vedea care sunt produsele care te atrag.

 

  • Dulap sau comodă

Oricine are nevoie de un spațiu pentru depozitarea lucrurilor personale, fie că este musafir pentru o noapte sau oaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Așadar, un dulap sau o comodă sunt elemente binevenite pe care este bine să le instalezi într-o astfel de cameră. Ele pot fi folosite pentru haine, bagaje sau alte obiecte.

În funcție de caracteristicile și dimensiunile pe care le ai la dispoziție, te poți orienta către una dintre cele două variante. Dulapul este potrivit în cazul în care ai mai mult loc în înălțime, iar comoda este perfectă dacă beneficiezi de o structură generoasă în lățime. Bineînțeles, dacă deții un perimetru mic, te poți inspira dintr-o serie de idei de amenajări destinate unor apartamente sau case similare. 

  • Masă sau birou

Prezența unei mese sau a unui birou este indispensabilă într-o încăpere – este o suprafață care poate fi folosită pentru mai multe activități, fiind utilă din numeroase puncte de vedere. 

Aceasta poate servi pe post de suport pentru mâncare, băutură, laptop sau orice alte obiecte folositoare. De altfel, poate fi utilizată ca spațiu de lucru chiar și în perioadele în care nu vei avea musafiri – prin urmare, va deveni un loc necesar și pentru tine! 

În concluzie, nu este dificil să decorezi o cameră de oaspeți, dacă ai în vedere câteva sfaturi utile. Important este să abordezi totul în mod optim, pentru a putea folosi spațiul la maximum, în permanență. Așadar, selectează cele mai bune opțiuni în materie de mobilier, cu scopul de a obține un cadru armonios și unitar, în care să se simtă bine toată lumea! În mod cert, invitații tăi îți vor fi recunoscători și vor aprecia confortul și atmosfera relaxantă, dacă reușești să alcătuiești un decor bine pus la punct.

Sursă foto: Pixabay.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns