La Buzău, materiale pirotehnice de mare putere, achiziționate de pe piața neagră, s-au folosit în exces. În noaptea de Revelion, pe străzile de la oraș, dar și pe ulițele satelor, petardele folosite din plin şi fără precauţie au făcut numeroase victime.

În noaptea Anului Nou, opt persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, cu arsuri la mâini. Unele dintre victime au avut nevoie de intervenții chirurgicale.

“În noaptea de Revelion, la U.P.U.- SMURD au fost înregistrate opt cazuri de persoane rănite prin explozie de petarde. Este vorba numai despre persoane adulte, niciun copil”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Trei dintre victimele petardelor au fost atât de grav rănite încât s-a impus amputarea degetelor de la mâini. Aceștia au avut nevoie de intervenție chirugicală și au rămas internați în secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Buzău. Celelalte victime rănite de petarde au plecat acasă după ce au primit îngrijiri medicale.

Tot la trecerea dintre ani, aproape o sută persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean acuzând diverse afecțiuni. Cele mai multe cazuri au fost de insuficiență respiratorie acută și de anemie.

Share:

administrator

Lasă un răspuns