Activitatea producției franceze s-a consolidat în decembrie comparativ cu noiembrie, ajutată de o creștere a producției, a arătat luni un sondaj de afaceri lunar.

Compilatorul de date IHS Markit a declarat că indicele final al managerilor de achiziții a crescut la 51,1 puncte în decembrie de la 49,6 în noiembrie, egalând o estimare rapidă anterioară și mutând indicele deasupra liniei de 50 de puncte care împarte expansiunile activității de contracții.

„Datele PMI din decembrie au indicat o performanță îmbunătățită în sectorul producător francez, condițiile de afaceri revenind după deteriorarea din noiembrie și producția revenind pe teritoriul în creștere”, a declarat Eliot Kerr, economistul IHS Markit.

„Privind în perspectivă, firmele sunt foarte optimiste că producția va continua să crească, cu speranța că vaccinurile disponibile COVID-19 pot restabili un fel de normalitate lumii.

Deocamdată, condițiile cererii rămân reduse, dar ne așteptăm ca o recuperare să înceapă să crească ritmat în al doilea trimestru al anului 2021 ”, a adăugat Kerr.

Citeste continuarea Activitatea de producție din Franța a început în decembrie

Share:

administrator

Lasă un răspuns