Trei accidente trase parcă la indigo s-au produs în mai puțin de o lună în noul sens giratoriu de pe strada Frăsinet, în dreptul Kaufland. Ultimul dintre evenimente s-a produs în zorii zilei de Crăciun.

O ambulanță privată pentru transport pacienți la centre de dializă a ajuns pe rondul menit să fluidizeze traficul în apropierea centrelor comeriale.

Potrivit IPJ Buzău, șoferul ambulanței, un bărbat de 54 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autospeciala a părăsit partea carosabilă. Ambulanța nu transporta pacienți.

În giratoriul finalizat în luna noiembrie, au avut loc mai multe astfel de accidente, protagoniștii susținând că le-au provocat din cauza faptului că giratoriile nu sunt iluminate corespunzător.

În primul accident, produs în data de 6 decembrie, șoferul unui autoturism cumpărat în aceeași zi a pierdut controlul asupra volanului și mașina a ajuns pe rond.

După doar două săptămâni, un alt eveniment rutier s-a produs în aceleași condiții, însă de această dată noaptea, șoferul fiind din comuna Cochirleanca.

În toate cazurile, șoferii au scăpat teferi, însă mașinile au fost avariate destul de rău. Giratoriul de la Kaufland Frăsinet a fost realizat de un investitor privat.

Un element comun al celor trei accidentul este poziția în care s-a produs impactul. Toate mașinile veneau dinspre Chiristigii. O posibilă explicație oferită de un fost polițist rutier se referă la lipsa vizibilității.

Potrivit acestuia, șoferii care circulă dinspre Chiristigii către giratoriul cu avion în mijloc, mai ales cei care nu cunosc bine zona și mai sunt și distrași în trafic, observă târziu amenajarea din mijlocul drumului, din zid și o movilă de pământ. Aceasta este mai întunecată dinspre Chiristigii, nu are elemente reflectorizante sau măcar o vopsea în culori aprinse, iar mulți șoferi sunt orbiți de luminile din giratoriul aflat în plan îndepărtat.

”Una peste alta, clar că e vina șoferilor, dar tot ar trebui să îl modifice în vreun fel sau să pună niște semne extra, 3 accidente într-un timp așa de scurt, e clar că nu vor fi singurele și dacă nu se iau măsuri, acesta va fi trendul”, a scris Ciprian Vlad pe Facebook.

Share:

administrator

Lasă un răspuns