Creșterea unui copil este printre cele mai mari provocări ale unui adult. În primii ani, cei mici sunt foarte aventuroși și iubesc să exploreze fiecare colțișor al casei. Curiozitatea lor este fără limite, așa că vor încerca să mănânce orice și vor cerceta cu atenție fiecare obiect. Trebuie să fii atent permanent, însă e bine că ai de partea ta câteva instrumente ajutătoare.

Iată 10 măsuri pe care să le iei încât să elimini pericolele

  • Privește lumea din perspectiva unui copil

Pune-te jos, sprijinit în mâini și privește în jur, imaginează-ți că ești un copil energic de 3 ani. Așa vei realiza care ar putea fi potențialele pericole pentru el.

  • Asigură-te că nu există în casă prize neacoperite la care copilul să poată ajunge

Prizele sunt un pericol pe care nu trebuie nicidecum să-l neglijezi. Verifică fiecare punct electric din casă și ascunde cablurile. Există diverse produse în comerț menite să ajute la securizarea părții electrice pentru copii.

• Investește într-o cameră de supraveghere

O cameră de supraveghere îți va ușura considerabil viața și îți va permite să-ți vezi liniștit de treburi în timp ce copilul se joacă în camera lui. Poți comanda de pe A2T una de calitate, la un preț bun.

• Ai grijă la obiectele de pe masă sau scaun

Copiii adoră să tragă de lucruri! Renunță la fețele de masă, pentru că vor fi ca un magnet pentru el. Scapă de orice obiect greu la care pot ajunge și pe care să-l poată doborî. Ar fi mai bine să te lipsești o perioadă de vaze, boluri sau alte decorațiuni.

• Casa trebuie să fie cât mai curată!

Aspiră cât de des consideri că este nevoie pentru a-i asigura o suprafață de joacă ferită de germeni și alte pericole. Elimină orice lucru mic care poate fi înghițit sau introdus în nas.

• Multă atenție la scări!

Copilul trebuie supravegheat permanent în prezența unor scări. Dacă nu-l poți ține departe de ele, poți opta pentru blocarea scărilor cu o poartă de siguranță pentru copii

• Ascunde substanțele toxice

Soluțiile de curățare, detergenții, balsamul, înălbitorul etc. au în formula lor substanțe deosebit de toxice, care trebuie păstrate în locuri în care micuțul nu poate ajunge. 

•Scapă de obiectele de mobilier care sunt un extra pericol

Ar fi bine ca în spațiul de joacă al copilului să fie puțin mobilier care să nu aibă colțuri ascuțite. E recomandat să renunți la măsuțele de sufragerie pentru o perioadă. Se poate opta și pentru protecții din spuma poliuretanica sau silicon pentru toate colțurile și muchiile mobilierului. Blochează sertarele și ușile dulapurilor, pentru că sunt șanse mari să tragă de ele.

•E bine ca baia să fie întotdeauna închisă

Ai grijă ca baia să fie încuiată de fiecare dată, iar copilul să nu aibă acces în ea nesupravegheat. Această încăpere este plină de obiecte care sunt toxice sau îl pot răni. Capacul de WC trebuie întotdeauna să fie acoperit, iar pe podea pot fi cumpărate covorașe care să aibă proprietăți antialunecare.

•Securizează ferestrele

Un sistem de blocare a ferestrelor pe care să nu îl poată acționa micuțul te va scăpa de o parte din griji și emoții.

Așadar, punerea în aplicare a acestor măsuri îți va simplifica viața și îi va permite copilului tău să se joace liniștit.

Sursa foto: shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns