Kilogramele în plus nu reprezintă o bucurie. Și nici toxinele acumulate de organism odată cu acestea.Totuși, există modalități simple prin care iți poți detoxifia organismul și cu ajutorul cărora să ai un stil de viață sănătos!

Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata, iți oferă câteva sfaturi, care te vor ajuta să elimini toxinele acumulate în în perioada Crăciunului, pentru a te bucura de un corp în formă și o stare bună în noaptea de Revelion:

Ce sunt toxinele și cum se apară organismul în fața lor?

Dr. Suzana Pretorian spune că toxinele se găsesc în principiu în „alimente procesate, medicamente, alimente de origine animală și stimulentele precum cofeina sau alcoolul.”

În ceea ce privește eliminarea acestora, doctorul balneolog este de părere că: „principalul mecanism prin care organismul se apară de toxine este, în primul rand, producerea de țesut gras cu care le izolează”.

Cele mai ușoare modalități prin care poți elimina toxinele?

Când vine vorba de eliminarea acestora, ar trebui să știi că cele mai ușoare etape încep acasă. Pentru început, potrivit dr. Pretorian, cel mai simplu este să începi prin alimentație: „este ideal să consumăm numai alimente vii, deloc sau puțin prelucrate termic și predominant vegetale. Todata este foarte important să nu uităm niciodată de hidratare. Cel mai bine este să bem 2/5 litri de apă pe zi. Aceasta trebuie să fie de calitate, ionizată negativ, sau plată cu un pH în jur de 7,5”.

Pe lângă alimentația sănătoasă, medicul Ensana Hotels recomandă drenajul limfatic: „Acest tip de masaj ajută foarte mult la îndepărtarea toxinelor din organism. Este indicat să facem drenj limfatic de 3 sau 4 ori pe an, câte cinci ședințe consecutive. Cel mai bine, pentru un efect garantat, este să evităm produsele de origine animală atunci când apelăm la drenajul limfatic. Totodată odihna este extrem de importantă pentru eliminarea toxinelor. Când organismul este odihnit, este și mai sănătos și mai puternic, iar lupta împotriva toxinelor și a kilogramelor este mai eficientă.

În cazul în care iți dorești o vacanță relaxantă între Crăciun și Revelion, Ensana Health Spa Hotels din Sovata te așteptă cu bazinele cu apa dulce și sărată, care te vor ajuta să te relaxezi prin sport, dar și cu masajele de relaxare și drenajul limfatic, băile individuale cu lapte și miere care iți vor catifela pielea și saunele care te vor ajuta să elimini mai ușor toxinele din organism. Aici ești în siguranță, doarece accesul în baza de tratament se face numai cu programare, iar hotelul este ocupat în proporție de numai 50% din capaciatea de cazare, tocmai pentru a respecta regulile de distanțare între clienți.

www.ensanahotels.com/ro

The post Scapă ușor de toxine chiar și în vacanță appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns