Producătorul polonez de jocuri video CD Projekt SA a declarat că a vândut peste 13 milioane de exemplare ale jocului său Cyberpunk 2077 până pe 20 decembrie, sub previziunile analiștilor, afectate parțial de rambursările solicitate de jucătorii care s-au plâns că este plin de bug-uri.

Un joc de rol futurist cu starul de la Hollywood Keanu Reeves, Cyberpunk 2077 a fost văzut pe scară largă ca una dintre cele mai mari premiere din acest an.

„Această cifră reprezintă volumul estimat al vânzărilor cu amănuntul pe toate platformele hardware (luând în considerare returnările)”, a spus CD Projekt.

Compania nu a dat previziuni de vânzări și nu a dezvăluit câte cereri de rambursare a primit, dar vânzările au scăzut așteptările pieței de 16,4 milioane, a declarat analistul Piotr Bogusz la brokeraj mBank.

„Deși numărul îl clasează pe Cyberpunk drept unul dintre cele mai vândute titluri din acest an, acesta implică vânzări mai mici de PC-uri sau rambursări mai mari pe console decât am anticipat după lansare, probabil din cauza diferitelor bug-uri și probleme de performanță pe PC-uri, altele decât cele de înaltă performanță ”, au spus analiștii Jefferies într-o notă.

Jocul, lansat pe 10 decembrie, a început într-un mod stâncos după ce o reacție la problemele tehnice a determinat Sony Corp să-l retragă din PlayStation Store și pe producătorul Xbox Microsoft  pentru a oferi rambursări.

Lansarea problematică a jocului a trimis acțiunile CD Projekt cu 40% dintr-un record atins înainte de lansare. Acțiunile au scăzut miercuri cu 5% începând cu 0805 GMT, după deschiderea mai mare.

Citeste continuarea Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiștilor după ce jucătorii cer rambursări

Share:

administrator

Lasă un răspuns