În ultima ședință CLM din 2020 au fost aprobate toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Buzoienii vor plăti impozite mărite cu 3,8 la sută față de anul trecut iar proprietățile neîngrijite vor fi impozitate cu până la 500 la sută. În Urbis Serv, societate a Primăriei, vor avea loc concedieri.

impozite 1Astăzi s-a desfășurat ultima ședință ordinară a Consiliului Local Municipal din acest an.

Pe ordinea de zi a ședinței au figurat 31 de proiecte de hotărâre, plus încă unul suplimentar, referitor la vacantarea postului de consilier municipal eliberat de deputatul Laurențiu Țepeluș.

Printrer proiectele cu un impact direct asupra buzoienilor sunt și cele referitoare la stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Buzău, pentru anul fiscal 2021.

Starea tehnică a proprietăților neîngrijite va fi stabilită de o comisie de specialitate și va fi concretizată într-un punctaj procentual, conform căruia va fi stabilit și nivelul impozitului.

Amendamentul inițiat de viceprimarul Ionuț Apostu a fost adoptat.

La rândul său, consilierul municipal din partea Alianței USR Plus, Petrică Irinel Cîrstea, a solicitat un alt amendament, prin care să fie acordate unele facilități societăților care-și desfășoară activitatea în domeniul HORECA.

Primarul a atras atenția că va urma un an dificil și că la ultima rectificare bugetară, Guvernul nu a repartizat niciun leu Primăriei Buzău și nici vreunei alte primării cu primari PSD.

Totodată, a preconizat că, din cauza pandemiei, care a influențat negativ economia, situația va fi dificilă la încasarea taxelor și a impozitelor.

Amendamentul Alianței USR Plus a fost respins, iar proiectul în ansamblu, la care a fost adăudat amendamentul lui Ionuț Apostu, a fost adoptat.

Niciunul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței CLM de astăzi, 22 decembrie, 2020 nu a fost respins. (Corneliu Floriceanu)

Link video
https://youtu.be/NcYTFJvWPck
Share:

administrator

Lasă un răspuns