În ultimii ani, românii au început să prindă curaj pentru a merge la stomatolog. Din nefericire, frica de dentist cauzează foarte multe probleme, ajungându-se până la dinți care trebuie extrași pentru că nu mai pot fi salvați. Ar fi ideal dacă toată lumea ar înțelege importanța igienei dentare riguroase și a vizitei la medicul stomatolog, cel puțin de două ori pe an. În cazul în care nu știi unde să mergi pentru a beneficia de cele mai bune îngrijiri și de medici empatici, îți recomandăm Smile Ambassador. În cele ce urmează, vrem să îți prezentăm cele mai solicitate servicii stomatologice din ultimii ani, deoarece este interesant de văzut care sunt principalele probleme ale românilor. 

Radiografia dentară 

Radiografia dentară oferă medicului stomatolog toate informațiile de care are nevoie pentru a concepe un plan de tratament. Înainte de orice intervenție, chiar și o plombă, ar trebui să faci o radiografie, pentru a ști exact care este situația. Există unele cazuri în care la suprafață, caria să pară mică, însă în interior să fie destul de întinsă și chiar să fie foarte aproape de pulpa dentară. De aceea, este important să se cunoască situația dinților, mai ales pentru cazurile care ar putea necesita investigații imagistice suplimentare. 

2. Detartraj

În România, din nefericire, foarte puține persoane aleg o curățare profesională măcar o dată pe an. În jurul detartrajului planează multe mituri, cel mai comun fiind acela că ar distruge smalțul, ceea ce este greșit. Detartrajul, alături de o igienă dentară corectă reprezintă ,,armele” pentru un zâmbet frumos și sănătos. Încearcă să mergi la detartraj de câte ori îți recomandă medicul tău stomatolog și vei observa diferența. 

3. Albire dentară

Cine nu își dorește un zâmbet frumos și dinți mai albi? Albirea dentară poate schimba radical înfățișarea unei persoane, însă este bine să ai așteptări realiste și să decizi împreună cu medicul tău care ar fi nuanța potrivită pentru tine. Dinții mult prea albi, care nu arată natural nu mai sunt demult în tendințe, așa că optează pentru o albire care să arate cât mai aproape de realitate și care să fie ușor de întreținut. 

4. Tratament endodontic

Este un tratament destul de invaziv, însă necesar dacă îți dorești să păstrezi dintele natural. În cazul în care o carie dentară ajunge la pulpa dentară și compromite nervul, este indicată scoaterea nervului pentru a evita infecțiile și complicațiile. Este o procedură care te va scuti de dureri foarte mari și de eventuale abcese dentare, o procedură care îți va permite să păstrezi dintele natural și să nu fie nevoie de un implant dentar. 

5. Implantul dentar 

Este bine să știm că există o soluție atât de elegantă și de practică pentru a reda frumusețea zâmbetului, dar și mai bine ar fi să nu se ajungă aici. Implantul dentar este destinat pacienților care au pierdut dinții naturali din diferite motive, iar cel mai adesea cauzele sunt probleme dentare netratate la timp. Un implant dentar corect executat și montat se va simți exact ca un dinte natural. 

Am vrea să știm ce intervenții stomatologice ai avut tu în ultima perioadă! 

Share:

administrator

Lasă un răspuns