Un bărbat din județul Buzău a fost arestat pentru 30 de zile după ce polițiștii au descoperit că deținea ilegal o armă automată și zeci de cartușe aferente acesteia. Potrivit unor surse judiciare, cel reținut este Adrian Oprea, zis ”Tyson de la Buzău”, personaj cunoscut în lumea interlopă din Buzău.

Un alt bărbat, de 36 de ani, din Mărăcineni, este cercetat în același dosar penal privind comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”. Inițial, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, însă numai Tyson a rămas în arest.

Mai multe percheziții la domiciliile celor doi au fost efectuate zilele trecute de polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Buzău la persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme.

Inițial, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 60 de cartușe, muniție letală deţinută ilegal. Au fost reținuți pentru 24 de ore doi bărbați, în vârstă de 26 și 36 de ani, din Vadu Pașii, respectiv Mărăcineni.

La 24 de ore după reținerea lui Adrian Oprea și a lui Marius Nichițelea, în urma audierilor, anchetatorii au aflat informații despre locul în care a fost ascunsă arma de foc căreia i se potrivea o parte din muniția găsită cu o zi înainte. Acestea fuseseră îngropate în cimitirul din Vadu Pașii cu o zi înaintea perchezițiilor.

Din cercetări a reieșit că arma și muniția aferentă i-ar aparține lui Tyson din Vadu Pașii. Astfel, în urma probatoriului administrat, instanța a emis vineri pe numele tânărului de 26 de ani, din Vadu Pașii, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Față de bărbatul de 36 de ani, din Mărăcineni a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor cercetate”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Adrian Oprea și Marius Nichițelea sunt personaje cunoscute în lumea interlopă din Buzău, care de-a lungul vremii au avut de a face cu poliția pentru infracțiuni cu violență.

În luna mai, după declanșarea pandemiei, Adrian Oprea ”Tyson” a dat petrecere cu 20 de prieteni la o fermă părăsită din Gherăseni. La plecare, convoiul de autoturisme a fost oprit de un filtru al poliției, în care se aflau și mascați, iar cei 20 de bărbați au fost amendați.

De altfel, la mai toate petrecerile pe care Tyson și amicii lui le organizau aceștia țineau să pomenească despre arsenalul deținut. Acesta a căpătat porecla după ce s-a tatuat pe față asemenea celebrului pugilist.Share:

administrator

Lasă un răspuns