Doi tineri, în vârstă de 26 și, respectiv, 36 de ani au ajuns în arestul poliției după ce în locuințele lor au fost descoperite muniții letale deținute ilegal și mai multe medii de stocare. În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat ieri zece percheziţii domiciliare în mai multe comune din județele Buzău și Constanța, la locuințe și imobile utilizate de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 58 de ani, din Vadu Pașii și Mărăcineni, bănuiți de deţinerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Buzău.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor muniţii letale deţinute fără drept (60 de cartușe) și mai multe medii de stocare.

În urma perchezițiilor, 6 persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru audieri. Polițiștii au reținut pentru 24 de ore doi dintre bărbați, în vârstă de 26 și 36 de ani, din Vadu Pașii, respectiv Mărăcineni.

În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 alin.1 Cod penal.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Buzău, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și de la Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase și Direcția Operațiuni Speciale.

Share:

administrator

Lasă un răspuns