Sia și Dan sunt doi câini din rasa ciobănesc belgian care, la sfârșitul lunii trecute, au fost repartizați la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău. Au 8 luni și au ajuns în unitatea buzoiană după o perioadă de predresaj la Centrul Chinologic Sibiu.

În prezent, se află în parteneriat cu polițiștii lor conductori; Sia face echipă cu agentul șef adjunct Sandu Vasile-Marius, iar Dan asigură spatele agentului principal Dima Marian-Ionuț.

”Cu toții fac parte din marea echipă a Serviciului de Ordine Publică din cadrul unității noastre, cu atribuții pe linia ordinii și siguranței publice. Protagoniștii sunt din rasa ciobănesc belgian (Mallinois) și au început deja lucrul cu cei doi conductori, care urmăresc a le dezvolta calitățile prin dresajul de disciplină pentru patrulare și intervenție”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

În perioada următoare, ciobăneștii vor reveni pentru antrenamentele de specialitate la Centrul Chinologic Sibiu, unde vor sta cu însoțitorii lor pentru o perioadă de 6 luni, etapă care se va încheia cu o serie de examene.

În funcție de notele primite la evaluările specifice, partenerului canin îi va fi acordat un atestat prin care va fi confirmată specializarea sa.

La Buzău sun nouă câini polițiști, patru de urmărire și cinci de însoțire. Instructorii lor se preocupă zilnic ca aceștia să aibă cele mai bune condiții de viață și de pregătire, de la mâncare, până la antrenamente.

Share:

administrator

Lasă un răspuns