Comercianții cu amănuntul și producătorii de alimente din Marea Britanie au solicitat parlamentarilor să investigheze de urgență întreruperile în curs de desfășurare în porturile britanice, avertizând că întârzierile le afectează planurile de a construi stocuri înainte de Crăciun și până la 31 decembrie sfârșitul perioadei de tranziție Brexit.

British Retail Consortium (BRC) și Federația pentru Alimente și Băuturi (FDF) au declarat joi că au scris lui Lilian Greenwood, președintele Comitetului selectat pentru transporturi al Parlamentului, și lui Angus Brendan MacNeil, președintele Comitetului pentru comerț internațional, solicitând o anchetă urgentă într-o perturbare continuă la porturi și pe piața de transport maritim.

BRC și FDF au declarat că impactul pandemiei de coronavirus asupra programelor globale de transport maritim și a forței de muncă de transport maritim, împreună cu lipsa de containere goale, au creat perturbări semnificative în multe dintre porturile cheie din Marea Britanie, precum Felixstowe și Southampton, în cursul crucial -până la Crăciun.

„Acest lucru a însemnat că, comercianții cu amănuntul se confruntă cu provocări majore în construirea stocului pentru perioada de Crăciun și pentru sfârșitul perioadei de tranziție (Brexit) la sfârșitul lunii decembrie”, au spus ei.

Ei au spus că întreruperea are, de asemenea, un impact major asupra costurilor legate de transport. „Ratele spot ale containerelor au crescut considerabil – într-un caz, cu 170% față de această perioadă anul trecut.

Alții au observat creșteri săptămânale ale costurilor cu 25%. În plus, transportatorii percep taxe de congestie pentru importurile în Felixstowe și Southampton ”, au spus aceștia. Producătorii de alimente s-au confruntat cu costuri suplimentare pentru obținerea unor intrări cheie în altă parte, în timp ce, de asemenea, au pierdut vânzările din cauza ratării promoțiilor cu amănuntul, au adăugat ei.

„După un 2020 extrem de provocator, fluxurile de numerar ale multor firme sunt supuse unor presiuni severe, astfel încât întreprinderile nu sunt în măsură să absoarbă aceste costuri suplimentare de expediere”, a declarat Helen Dickinson, director executiv al BRC.

„Drept urmare, consumatorii vor plăti prețul final. Comenzile de Crăciun ar putea fi întârziate, iar comercianții cu amănuntul ar putea rămâne fără opțiune decât să mărească prețurile produselor. ” Săptămâna trecută, BRC a avertizat că, cumpărătorii se confruntă cu prețuri mai mari la alimente începând cu anul viitor dacă se impun noi tarife în absența unui acord comercial cu UE.

Citeste continuarea Industria de comerț cu amănuntul din Marea Britanie solicită o sondă de întreruperi în porturi

Share:

administrator

Lasă un răspuns