Zeci de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate de autoritățile sanitare în județul Buzău, dar și patru noi decese. Este vorba despre doi bărbați de 73 și 84 de ani și de două femei de 67 și 81 de ani.

Toți pacienții decedați aveau comorbidități. În cazul 192 de deces este vorba despre un pacient în vârstă de 84 de ani, care s-a prezentat la UPU cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS-CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat și a survenit decesul. Suferea de fibrilație atrială, insuficiență cardiacă.

Cazul 193 este un pacient în vârstă de 73 de ani sosit la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS-CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă și a survenit decesul. Avea ciroză hepatică decompensată, hemoragie gastro-intestinală, diabet zahara tip II.

Cel de-al 194-lea deces este al unei paciente în vârstă de 67 de ani. A fost testată și confirmată cu SARS-CoV-2 și transferată pe secția ATI. Avea diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și obezitate.

Cazul 195 este o pacientă în vârstă de 81 de ani care a fost adusă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost transferată pe secția ATI unde, pe fondul comorbidităților, a decedat. Suferea de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială cronică.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 60 de cazuri noi de COVID 19, 11 pacienți fiind diagnosticați în laboratoare private de analize, iar 2 la unități sanitare din alte județe. Cei 60 de pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 5 luni și 83 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 7.577, 6.395persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 826 de persoane se află în carantină, iar 826 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 195.

Share:

administrator

Lasă un răspuns