Aproximativ un sfert din lucrătorii grupului de putere francez EDF au fost în grevă joi pentru o reformă planificată a companiei, dar nu a existat un impact major asupra puterii, potrivit EDF și operatorului de rețea din Franța.

O grevă anterioară asupra aceleiași probleme, pe 26 noiembrie, a dus la scăderea producției de la centralele nucleare EDF. La 12:30 (1130 GMT) producția hidroelectrică a fost de 13.276 megawatt (MW), în scădere ușoară față de 14.460 MW în același timp miercuri, au arătat datele de la operatorul de rețea RTE.

Producția de energie nucleară a fost de 45.555 MW față de 46.736 MW cu o zi mai devreme. Scăderile ușoare ale producției de energie hidro și nucleară au fost parțial compensate de o producție mai mare de energie eoliană.

EDF a declarat că greva de joi a fost observată de aproximativ 27% din lucrători la prânz, în creștere față de cei 23% care au dat jos instrumentele, conform estimărilor companiei, în greva de luna trecută.

Sindicatele au declarat că, compania subestima participarea la greva de joi. Planul de reformă care a provocat greva presupune împărțirea FED între activitățile sale de energie nucleară și energie regenerabilă. Sindicatele se tem că ar pregăti calea pentru dezmembrarea și privatizarea grupului.

Citeste continuarea Muncitorii EDF fac grevă în Franța, dar au un impact limitat asupra producției de energie

Share:

administrator

Lasă un răspuns