Amazon a semnat un acord de cumpărare a energiei eoliene offshore (PPA) de 10 ani cu firma daneză de surse regenerabile Orsted, au declarat într-o declarație comună joi.

Gigantul american de tehnologie și comerț cu amănuntul online, care intenționează să-și furnizeze 100% din energie din surse regenerabile până în 2030, va lua 250 megawatt (MW) de producție din parcul eolian Borkum Riffgrund 3 de 900 MW planificat de Orsted din Marea Nordului Germaniei, au spus firmele.

Acordul aduce Borkum Riffgrund 3 cu un pas mai aproape de construcție, a declarat Orsted, cel mai mare operator eolian offshore din lume.

Compania daneză a declarat că va lua o decizie finală de investiții pentru parcul eolian fără subvenții la sfârșitul anului 2021, operațiunea fiind programată atunci pentru 2025, dar nu a furnizat detalii financiare.

În decembrie 2019, Orsted a semnat un PPA cu preț fix de 10 ani cu producătorul de polimeri Covestro, care va lua 100 MW de la Borkum Riffgrund 3. În ultimele 12 luni, firma daneză a încheiat PPA-uri corporative pentru o capacitate acumulată de 1.301 MW pe întregul portofoliu global eolian offshore, a spus acesta.

PPA-urile au devenit o parte cheie a dezvoltării proiectelor de energie regenerabilă, oferind un flux de venituri fiabil pentru proprietarii de active, întrucât guvernele au închis sau închid schemele de subvenționare pe măsură ce tehnologiile eoliene și solare se maturizează.

Acestea implică de obicei proprietarul unui activ care își vinde puterea către o terță parte sau direct către un consumator. Acordul Amazon nu a modificat orientările financiare anterioare ale lui Orsted pentru exercițiul financiar 2020, a spus acesta.

Citeste continuarea Amazon și Orsted semnează un acord pentru energia offshore germană

Share:

administrator

Lasă un răspuns