Piața asigurării beneficiilor definite britanice sau a schemelor de pensii salariale finale ar putea atinge niveluri record anul viitor, au declarat joi consultanții Mercer, deoarece mai multe firme încearcă să elimine acest risc din bilanțurile lor.

Aproximativ două trilioane de lire sterline (2,68 trilioane de dolari) sunt legate în astfel de scheme, care garantează un venit anual stabilit pensionarilor și sunt costisitoare și riscante de gestionat.

Majoritatea sunt închise noilor membri, întrucât companiile trec în schimb la schemele care investesc pentru a construi o pensie pe care angajații o pot accesa la pensionare.

Asigurătorii, inclusiv firmele FTSE 100 Legal & General, Phoenix și Aviva și-au asumat în acest an aproximativ 30 de miliarde de lire sterline de pensii cu beneficii definite pe așa-numita piață a anuităților în vrac, a spus Mercer.

Acest lucru a urmat un an record pentru piață anul trecut, totalizând 43,5 miliarde de lire sterline, a declarat Andrew Ward, șeful britanic al transferului de riscuri la Mercer, condus de niște tranzacții de mai multe miliarde de lire sterline. „Cred că vom atinge acest nivel în 2021”, a spus el.

Rolls-Royce și Marks & Spencer se numără printre angajatorii de profil care au folosit piața anuală în vrac în ultimii ani, iar sectorul contribuie din ce în ce mai mult la profiturile asigurătorilor de viață.

Pandemia de coronavirus a exacerbat îngrijorările cu privire la capacitatea angajatorilor de a-și sprijini schemele de pensii cu beneficii definite, după prăbușirea unor companii precum Arcadia.

„Într-un an ca niciodată, transferul de risc a rămas pe primul loc pe ordinea de zi”, a spus Ward. Unii angajatori folosesc, de asemenea, swap-uri de longevitate – descărcând riscul ca asigurații săi de pensii să trăiască mai mult decât se aștepta.

Piața totală a anuităților în vrac, a swap-urilor de longevitate și a noilor tipuri de transferuri de riscuri de pensii va atinge, probabil, anul viitor un record de 60 de miliarde de lire sterline, a spus Mercer.

Citeste continuarea Piața asigurărilor de pensii din Marea Britanie ar putea atinge volume record anul viitor

Share:

administrator

Lasă un răspuns