Honda Motor Co Ltd a declarat miercuri că a oprit temporar producția la fabrica sa britanică din cauza întârzierilor legate de transport care au cauzat o lipsă de piese.

„Situația este în prezent monitorizată în vederea reluării producției cât mai curând posibil”, a spus Honda într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt a refuzat să spună dacă problema este legată de Brexit. Constructorul japonez produce mașina Civic la uzina sa din Swindon, în sudul Angliei.

Fabrica a construit puțin sub 110.000 de mașini anul trecut, dar urmează să se închidă definitiv anul viitor. Discuțiile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru încheierea unui acord de liber schimb până la sfârșitul anului nu au avut succes până acum, companiile avertizând cu privire la riscul unor perturbări grave dacă nu există un acord.

Este posibil ca transportul dintre Marea Britanie și Europa continentală să se confrunte cu unele perturbări, chiar dacă există un acord înainte de expirarea acordurilor tranzitorii la sfârșitul anului.

Producătorii din Marea Britanie au consolidat aprovizionarea cu piese pentru a menține producția în desfășurare în cazul blocajelor de aprovizionare în porturi sau au asigurat rute de aprovizionare suplimentare înainte de sfârșitul lunii decembrie.

Bentley, producătorul auto de lux deținut de Volkswagen, a rezervat cinci avioane de marfă Antonov pentru a ajuta la depășirea potențialelor probleme de aprovizionare în cazul unui Brexit dezordonat.

Citeste continuarea Honda oprește producția din Marea Britanie din cauza lipsei de piese

Share:

administrator

Lasă un răspuns