Comenzile industriale germane au crescut mai mult decât se aștepta în luna octombrie, datele arătate vineri, sporind speranța că sectorul manufacturier din cea mai mare economie europeană a început al patrulea trimestru pe o bază solidă în timpul unui al doilea val de pandemie COVID-19.

„Industria merge din nou bine”, a declarat Jens-Oliver Niklasch, economist senior la Landesbank Baden-Wuerttemberg. „Slăbiciunea economică rezultată în urma pandemiei este mai mult sau mai puțin rezultatul sectorului serviciilor. Și acest lucru nu se va schimba în curând. ”

Oficiile federale de statistică au declarat că, comenzile pentru bunuri industriale au crescut cu 2,9% în termeni ajustați sezonier, comparativ cu prognoza Reuters pentru o creștere de 1,5%. Cifra din septembrie a fost revizuită ascendent până la o creștere de 1,1%.

Cifrele Ministerului Economiei arată că ordinele interne au crescut cu 2,4% în luna respectivă, în timp ce comenzile din străinătate au fost cu 3,2% mai mari. Contractele din zona euro au crescut cu 0,5%. O defalcare a datelor a arătat că cererea atât pentru bunuri de capital, cât și pentru bunuri intermediare a crescut, în timp ce cererea pentru bunuri de consum s-a contractat.

Citeste continuarea Comenzile industriale germane cresc mai mult decât era de așteptat în octombrie

Share:

administrator

Lasă un răspuns