Acțiunile de la Siemens Energy au crescut vineri cu 1,3%, după ce operatorul german de bursă Deutsche Boerse a declarat că firma va fi inclusă în indicele midcap al Germaniei la sfârșitul acestei luni. Abandonate de la fostul părinte Siemens în septembrie, acțiunile Siemens Energy au câștigat 13% de la listarea lor separată, oferind grupului o valoare de piață de aproximativ 18 miliarde de euro (22 miliarde de dolari).

Aproximativ o șesime din toată energia electrică generată la nivel global se bazează pe tehnologia grupului. CEO-ul Siemens Energy, Christian Bruch, a declarat că includerea, care va deveni efectivă pe 21 decembrie, este un mare succes, adăugând că ar trebui să fie un stimulent pentru continuarea transformării grupului. „Obiectivul nostru nu este doar de a deveni cea mai importantă companie mondială de tehnologie energetică, ci și de a genera profituri stabile și de a plăti un dividend de încredere acționarilor noștri”, a spus el.

Siemens Energy, care construiește turbine cu abur pentru centrale electrice, a declarat luna trecută că nu va mai întreprinde noi activități de furnizare a stațiilor pe bază de cărbune, devenind astfel cea mai recentă firmă care va reduce operațiunile legate de combustibilii fosili.

Citeste continuarea Acțiunile Siemens Energy câștigă la știrile includerii MDAX

Share:

administrator

Lasă un răspuns