Un singur student dintre cei 13 repartizați ca să sprijine cadrele Spitalul Județean Buzău, în perioada pandemiei, a acceptat să lucreze ca voluntar în unitatea medicală.

Voluntarii, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, au fost repartizați la Spitalul Județean Buzău, săptămâna trecută, prin dispoziție a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Reprezentanții Spitalului Județean și autoritățile fac toate demersurile pentru a atrage la Buzău cât mai mulți voluntari. Autoritățile vor asigura toate condițiile studenților voluntari care ar putea ajunge la Spitalul Județean.

Potrivit unui proiect adoptat în ședința de astăzi a Consiliului Județean Buzău, studenții care doresc să lucreze în unitatea medicală vor avea asigurate cazarea și masa. Totodată, ei vor primi și o indemnizație în valoare de 2.500 de lei, dar și diurnă.

Criza medicilor este o problemă mai veche la Buzău. Pentru a-i atrage să profeseze aici, Consiliul Județean a inițiat proiectul construirii unui bloc cu cinci etaje care va avea un total de 20 de apartamente.

Locuinţele vor fi extrem de spaţioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafaţă utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătraţi şi un apartament cu o cameră cu o suprafaţă utilă de 48 de metri ptraţi.

De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare şi un uscător.

Accesul locatarilor la blocul de locuinţe se va face dinspre latura estică, pe aleea pietonală din B-dul Gării, separat de cel al angajaţilor din zona de birouri, care vin pe traseu distinct, tot dinspre B-dul Gării.

Share:

administrator

Lasă un răspuns