Majorul petrolier din SUA, Chevron Corp, și-a tăiat joi miliarde din capitalul pe termen lung și din bugetul exploratoriu după o restructurare majoră a operațiunilor sale, în încercarea de a elimina colapsul prețurilor petrolului și de a-și păstra dividendul.

Datorită unei scăderi accentuate a cererii și veniturilor din petrol din cauza pandemiei COVID-19, Chevron și alte companii majore de petrol au anulat miliarde în valori ale activelor în acest an, reducând în același timp producția și disponibilizând personalul pentru a economisi bani.

Chevron, care a fost printre primele companii majore de petrol și gaze care au redus planurile de cheltuieli în acest an, a declarat că se așteaptă ca bugetul total de capital și explorare până în 2025 să fie cuprins între 14 miliarde de dolari (10,44 miliarde de lire sterline) și 16 miliarde de dolari.

Prognoza anterioară era între 19 și 22 miliarde dolari. În ciuda reducerii bugetului, compania se așteaptă să sporească investițiile în domenii cheie precum bazinul Permian, ajutată de o scădere anticipată a capitalului necesară pentru o expansiune majoră în Kazahstan.

Compania a stabilit, de asemenea, bugetul pentru anul viitor la 14 miliarde de dolari, la fel ca 2020, și a ținut deoparte 11,5 miliarde de dolari pentru activități legate de explorare și producție.

Operațiunile sale de rafinare din aval și operațiunile conexe au primit 2,1 miliarde de dolari. Spre deosebire de Chevron, care a fost lăudat pentru disciplina sa de capital, principalul său rival din SUA, Exxon Mobil Corp, a declarat luni că, cheltuielile sale anul viitor vor scădea, dar până în 2025 va crește cheltuielile peste nivelul de 23 miliarde dolari din acest an. Acțiunile Chevron au crescut cu 1,2%, la 90,93 USD în tranzacționarea premarket.

Citeste continuarea Chevron strânge din nou centura cu mai multe miliarde de tăieturi

Share:

administrator

Lasă un răspuns