SoftBank Group Corp își anulează deținerile de instrumente derivate în urma unei reacții la investitori, a raportat Bloomberg News miercuri, citând surse neidentificate. Aproximativ 90% din opțiuni, care au însoțit SoftBank transferarea unei părți din rezervele sale de numerar în acțiuni tehnologice listate, vor fi închise până la sfârșitul lunii decembrie, a spus Bloomberg.

Investițiile SB Northstar, condusă de Akshay Naheta, cu sediul în Abu Dhabi, au cauzat consternare pe piețe, ceea ce a dus ca SoftBank să fie supranumită „Balena Nasdaq” în unele reportaje.

Directorul executiv Masayoshi Son, luna trecută, a descris instrumentele derivate drept o „eroare de rotunjire” în comparație cu portofoliul mai larg al grupului. Valoarea justă a opțiunilor și pozițiilor futures ale SoftBank a fost de 2,7 miliarde de dolari la sfârșitul lunii septembrie, comparativ cu 16,8 miliarde de dolari în acțiuni tehnologice precum Amazon.com Inc.

„(Impactul unui vânt în jos) depinde de cât de mult credeți că SoftBank a fost vinovatul din spatele tuturor volatilității opțiunilor și a mișcărilor de tip balenă”, a scris Andrew Brenner, șef cu venituri fixe internaționale la NatAlliance Securities, din New York, o notă. Acțiunile companiei, care au câștigat 53% în acest an, erau plate în tranzacționarea din Tokyo. O purtătoare de cuvânt a SoftBank a refuzat să comenteze raportul.

Citeste continuarea SoftBank lichidează instrumentele derivate după reacția investitorilor

Share:

administrator

Lasă un răspuns