ConocoPhillips, cel mai mare producător independent de petrol din SUA, a declarat marți că va concedia până la 500 de angajați din Houston, aproximativ o cincime din forța de muncă a sediului central, pentru a corespunde personalului cu nivelurile de activitate preconizate.

Producătorii de petrol și gaze și-au redus valoarea activelor cu aproximativ 80 de miliarde de dolari și au pierdut zeci de mii de locuri de muncă în acest an, în timp ce pandemia de coronavirus a salvat cererea globală de energie și a scăzut prețurile la energie.

ConocoPhillips a înregistrat o pierdere de 1,93 miliarde de dolari în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu un profit de 6,47 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Acțiunile sale s-au tranzacționat marți la 39,27 dolari, în scădere cu aproximativ 40% până în prezent.

Angajații afectați vor fi anunțați pe 1 februarie despre momentul în care ConocoPhillips se așteaptă să finalizeze achiziția de 9,7 miliarde de dolari a producătorului american de șist Concho Resources Inc. Angajații care își pierd locurile de muncă vor primi salarii și vor ajuta la găsirea de noi poziții.

Locurile de muncă administrative și de explorare a petrolului au fost identificate ca fiind confruntate cu reduceri atunci când acordul Concho a fost dezvăluit în octombrie. Directorii au vizat economii de costuri și capital de 500 de milioane de dolari până în 2022.

„Am fost transparenți cu angajații că reducerea forței de muncă vizate în anumite domenii ale afacerii noastre poate fi necesară din când în când pentru a alinia capacitatea organizațională la nivelurile viitoare de activitate așteptate”, a declarat purtătorul de cuvânt John Roper, descriind reducerile printre acțiuni.

Personalul global al Conoco număra aproximativ 10.400 la începutul anului, iar Concho avea aproximativ 1.450 de angajați.

Citeste continuarea Producătorul american de petrol ConocoPhillips va elimina până la 500 de lucrători

Share:

administrator

Lasă un răspuns