Manifestările de Ziua Națională s-au desfășurat într-un cadru restrâns, în Parcul Crâng. Ceremonia a stat sub semnul omagieriii eroilor militari buzoieni din Regimentul 48 Infanterie. În memoria lor au fost plantați 775 de stejari și a fost dezvelit un monument, în zona foișorului. Publicul nu a avut acces la ceremonie.

coroane crang 1 defilare 1

La începutul manifestărilor, Imnul Național a răsunat în Parcul Crâng, în interpretarea emoționată a tinerei Dora Găitanovici. A urmat momentul dezvelirii Monumentului dedicat Eroilor Militari din Regimentul 48 Infanterie Buzău, pe plăcile din marmură fiind scrise cele 775 de nume ale celor căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

Slujba de sfințire a Monumentului a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Au urmat discursurile autorităților despre semnificația ceremoniei de anul acesta de la Buzău.

Cei 775 de militari buzoieni au murit în comuna Deleni, din județul Iași, viceprimarul comunității fiind prezent la manifestarea de azi de la Buzău.  

La rădăcina fiecărui stejar plantat în Parcul Crâng a fost pus pământ din groapa comună de la Deleni, unde sunt îngropați cei 775 de eroi militari buzoieni.

După cuvintele de omagiere pentru militarii din Regimentul 48 Infanterie Buzău, autoritățile au depus coroane de flori la Monumentul dezvelit astăzi.

Ceremonia de astăzi, la care publicul a asistat de la mare depărtare, a durat aproximativ o oră. (Mihai Bunăziua)

Share:

administrator

Lasă un răspuns