Cu o lună înainte de Crăciun, brazii care vor fi împodobiți de sărbători, la Buzău, au fost aduși în centrul municipiului. Arborii au fost oferiți autorităților locale de un bărbat din comuna Merei.

Donatorul este un localnic din satul Ogrăzi, care s-a mutut de aproape 50 de ani de la Nehoiu la Merei.

Buzoianul a ales să renunțe la brazii care îi aminteau de locurile natale cu gândul că astfel poate aduce bucurie copiilor și bunicilor care ajung în centrul municipiului Buzău de sărbători.

Un brad a fost amplasat în fața Palatului Comunal, iar cel de-al doilea va putea fi admirat în Parcul Crâng, în zona obeliscului.

”În urmă cu 42 de ani dl. Voicu s-a mutat de la munte, de la Nehoiu, în satul din câmpie, și, de dragul locurilor natale, a adus cu el o părticică din inima muntelui, câțiva puieți firavi de brad! Acum, ajunși falnici brazi, și-a luat la revedere de la ei și ne oferă nouă tuturor bucuria unui pom de Craciun și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lor în Piața Daciei și în Parcul Crâng”, a scris viceprimarul Ionuț Apostu.

Anul acesta, municipalitatea a renunțat la organizarea târgului de Crăciun și la amplasarea patinoarului din centrul orașului, dar și la organizarea Orășelului Copiilor și a concertelor de pe scena din fața Palatului Comunal.Share:

administrator

Lasă un răspuns