Implantul dentar este o piesă din titan, mai exact o rădăcina artificială, care se inserează în os, la nivelul mandibulei sau al maxilarului, în locul unui dinte lipsa. Este un tratament ce are o durata de viață mare (comparativ cu alte soluții), îți redă funcționalitatea masticației și îți asigură un zâmbet natural, de invidiat. Un implant dentar este, în cele mai multe cazuri, cea mai bună soluție pentru un dinte lipsă sau pentru înlocuirea unuia care nu mai poate fi salvat. În caz de parodontoză, accident sau de cariere profundă, implantul dentar este cea mai indicată soluție. Oferă un aspect natural, se simte exact ca orice alt dinte, fiind, din acest punct de vedere, una dintre cele mai mari și mai utile invenții folosite într-o clinică stomatologie, îmbunătățind calitatea tratamentelor și a vieții pacienților încă de la apariția să. 

Totuși există lucruri pe care nu le știi despre implantul dentar, iar în rândurile de mai jos vom discuta pe scurt despre acest aspecte 

Sunt toate implanturile la fel?

Factorul complexitate: ingineria din spatele implanturilor dentare nu este de ignorat: dimensiunea, conicitatea, forma, numărul de spire, precum și microgeometria de suprafață a implanturilor sunt diferite de la model la model, iar medicul stomatolog alege implantul dentar în funcție de indicațiile fiecărui caz în parte.

Sunt eligibil pentru implant?

Factorul eligibilitate – Eligibilitatea depinde cel mai frecvent de cât de mare este osul maxilarului. Trebuie să fie suficient os prezent pentru a introduce implantul. Adolescenții ale căror mandibule sunt încă în curs de dezvoltare nu sunt de obicei candidați buni, indicându-se așteptarea până la vârsta când creșterea s-a încheiat, iar mulți adulți pur și simplu nu au suficient os pentru procedură. Nici în această situație nu este totul pierdut. Tehnicile moderne de regenerare osoasă pot facilita generarea unui volum de os nou în zonele necesare în vederea inserării de implanturi.

Cat ține un implant?

Factorul longevitate – implanturile dentare ar trebui să dureze tot restul vieții. Acestea sunt menite să fie permanente, așa că investițiile nu înseamnă că le vei înlocui ori de câte ori „merg prost”. Desigur, acest lucru depinde în mare măsură de tine. Dinții tăi sunt, de asemenea, meniți să dureze pentru totdeauna, dar dacă nu îi îngrijești în mod corespunzător, aceștia se vor degrada. Implanturile dentare trebuie să fie, la rândul lor, îngrijite corespunzător. Există alți factori care nu sunt întotdeauna previzibili, precum genetica și probabilitățile apariției bolii gingivale, dar dacă totul merge conform planului, nu va trebui niciodată să îți faci griji cu privire la pierderea unui implant dentar.

Implantul nu se cariază. Mă mai spăl pe dinți?

Da. Igiena orală NU e negociabilă sau opțională. Dacă ai un set complet de proteze sau doar câteva implanturi, ai putea fi tentat să crezi că igiena orală nu este un lucru atât de important. În realitate, periajul zilnic, de mai multe ori și utilizarea aței dentare sunt la fel de importante pentru dinții falși, cât și pentru cei naturali. De asemenea, va trebui să consulți period medicul dentist pentru a-i verifica și a observa din timp o eventuală infecție sau deteriorare. 

În încheiere, deși e aproape infailibil ca tratament, când vine vorba de implant dentar, materialele, tehnica de implantare și expertiza medicului dentist sunt la fel de importante precum modul în care vei avea grijă de acei dinți. Acțiunile tale sunt la fel de importante și pot duce la degradarea acelei lucrări stomatologice.

Share:

administrator

Lasă un răspuns