Principalii acționari ai grupului german de vânzare cu amănuntul Metro sunt în discuții cu privire la o propunere comună pentru un viitor președinte, în semn că lucrează pentru a pune în spate un plan de lungă durată, au spus trei persoane apropiate.

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky a obținut peste 40% din drepturile de vot ale Metro după ce săptămâna trecută a expirat o ofertă voluntară nesolicitată a vehiculului său EPGC. El a lucrat cu fundațiile Beisheim și Meridian, care dețin o cotă comună de 23%.

Kretinsky a eșuat în mai multe încercări de a cumpăra miza fundațiilor, ceea ce a spus că prețul său de ofertă este mic. Conducerea Metro s-a opus, de asemenea, ofertelor Kretinsky. Beisheim și Meridian, în septembrie, și-au reunit drepturile de vot în 2019 și au spus că își pot mări miza pentru a-și consolida minoritatea de blocare.

Kretinsky și fundațiile au început discuțiile privind o strategie comună pentru Metro, candidați comuni pentru un total de trei membri ai consiliului de supraveghere, inclusiv rolul de președinte, care va fi înlocuit la următoarea adunare a acționarilor, precum și despre un nou șef executiv.

Actualul CEO Olaf Koch renunță la sfârșitul anului, alături de directorul financiar Christian Baier și directorul de funcții Rafael Gasset pentru a conduce compania în calitate de co-CEO interimar începând cu ianuarie 2021.

Metro a fost puternic afectat de pandemia COVID-19, deoarece restaurantele și hotelurile sunt un grup major de clienți. Acționarii săi fac presiuni pentru o nouă strategie, inclusiv o nouă strategie digitală și un accent pe anumite grupuri de clienți.

Metro a vândut active în ultimii ani pentru a se concentra asupra afacerii sale europene de tip cash-and-carry care furnizează hoteluri, restaurante și comercianți independenți, dar se luptă cu o creștere lentă pe piața sa internă Germania și cu un declin în Rusia. Kretinsky și fundațiile au refuzat să comenteze.

Citeste continuarea Acționarii Metro vor discuta despre propunerea comună pentru un nou președinte

Share:

administrator

Lasă un răspuns