Western Union, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, a achiziționat o participație de 15% la unitatea de plată digitală a grupului STC din Arabia Saudită pentru 200 de milioane de dolari.

Achiziționarea plății stc, care evaluează compania la 5 miliarde de riali (1,3 miliarde de dolari), își va finanța capitalul și va sprijini planurile de extindere pe termen lung, a declarat sâmbătă cel mai mare operator de telecomunicații din Arabia Saudită.

Președintele Grupului STC, Mohammed bin Khalid Abdullah Al Faisal, a declarat că investiția reflectă poziția companiei ca „facilitator digital”.

El a spus că acordul a creat primul „unicorn saudit și primul unicorn fintech din Orientul Mijlociu”.

Unicornii sunt în general definiți ca și companii private evaluate la 1 miliard de dolari sau mai mult. Sursele au declarat pentru Reuters luna trecută că STC a angajat bănci pentru a aranja o potențială vânzare inițială de acțiuni în brațul său de dezvoltare de produse și servicii, Solutions by STC.

Reducerea dependenței de numerar face parte din eforturile guvernului saudit de modernizare a economiei celui mai mare exportator de petrol din lume. STC a declarat că unitatea sa de plată stc este prima companie licențiată de fintech de către Autoritatea Monetară Saudi Arabian, banca centrală saudită, și are mai mult de 4,5 milioane de utilizatori.

Citeste continuarea Western Union cumpără 15% din acțiunea de plăți digitale a Saudi Telecom

Share:

administrator

Lasă un răspuns