Acțiunile Atlantia au crescut cu peste 3% luni, după ce unitatea de autostrăzi a grupului de infrastructură Autostrade per l’Italia a prezentat o nouă propunere pentru un nou sistem tarifar, despre care analiștii au spus că ar putea rupe impasul cu Roma.

Măsura ar putea ușura negocierile dintre Atlantia și un consorțiu condus de investitorul italian susținut de statul Cassa Depositi e Prestiti (CDP) cu privire la vânzarea pachetului de 88% al Atlantia în Autostrade, au spus analiștii.

O sursă apropiată problemei a declarat duminică pentru Reuters că noua propunere a Autostrade include toate elementele solicitate de Roma și compania a spus guvernului că a acceptat un contract necesar, de asemenea, pentru a închide o dispută de lungă durată privind prăbușirea mortală a unuia dintre poduri de autostradă.

Roma trebuie acum să revizuiască și să dea aprobarea finală planului, care stabilește o rată medie anuală de creștere a tarifelor sub un plafon de 1,75% indicat de autoritatea de transport, a spus sursa.

„Implementarea modificărilor solicitate de guvern în Planul Economic și Financiar al Autostrade ar sugera o aprobare rapidă a acestora de către Roma”, a spus analistul Fidentiis, Marco Opipari, într-o notă.

Dezastrul de pe pod a ucis 43 de persoane și a generat o reacție publică împotriva Autostrade și a familiei Benetton, care deține 30% în Atlantia prin intermediul holdingului său Edizione.

Separat, Benettoni au declarat duminică că l-au demis pe Gianni Mion din funcția de șef al Edizione, înlocuindu-l cu profesorul de afaceri bine conectat, Enrico Laghi.

Laghi, care a fost cândva administrator temporar pentru compania aeriană Alitalia aflată în dificultate și are legături puternice cu CDP, ar putea ajuta la intermedierea unui acord, au declarat surse pentru Reuters.

Termenul limită pentru ca CDP să prezinte o ofertă obligatorie pentru Autostrade expiră pe 30 noiembrie.

Acțiunile Atlantia au crescut cu 2,8% la 1005 GMT, depășind o creștere de 0,9% a indicelui blue-chip din Milano.

Citeste continuarea Noua propunere tarifară de autostradă Autostrade ridică acțiunile Atlantia

Share:

administrator

Lasă un răspuns