Investitorii au intrat în active mai riscante săptămâna trecută, pompând 27 de miliarde de dolari în fonduri de capitaluri proprii, deoarece actualizările pozitive ale vaccinului COVID-19 au dus la cumpărarea euforică de acțiuni în sectoarele cele mai afectate, cum ar fi băncile, călătoriile și agrementul și petrolul, a declarat vineri BofA.

Citând datele de la EPFR, banca a declarat că intrările în acțiunile globale în ultimele două săptămâni au crescut la 71,4 miliarde de dolari, cele mai mari vreodată.

Fluxurile au fost conduse de stocurile SUA și de pe piețele emergente. Totuși, investitorii nu erau pregătiți să scoată din priză stocurile de tehnologie de zbor, care au înregistrat intrări de 2,4 miliarde de dolari săptămâna trecută.

BofA a spus că feedback-ul a fost „ne ocupăm (de rotația pentru a valorifica stocurile), dar nu vindem tehnologie”.

Acțiunile de valoare, de obicei companii care sunt mai sensibile la ciclurile economice, au crescut de la anunțul Pfizer la începutul acestei luni de date pozitive din studiul său privind vaccinurile, ridicând speranțele unei redresări economice.

BofA a declarat că se aștepta ca 2021 să fie „anul vaccinului”, ceea ce va duce la depășirea performanțelor stocurilor valorice față de stocurile de creștere, a datoriilor cu randament ridicat versus a datoriilor de tip investițional, a piețelor emergente față de S&P 500 și a capitalizatorului mic față de capitalul mare.

Miscările de risc săptămâna trecută i-au determinat pe investitori să scoată 4 miliarde de dolari din aur, cea mai mare ieșire din istorie. Metalul galben este gata să termine 2020 cu cea mai bună performanță anuală din 2010. Totuși, banca a sfătuit clienții să „vândă știrile despre vaccin”.

„Spunem că prețurile de credit și de capitaluri proprii vor atinge vârful în lunile următoare în ceea ce privește poziționarea de vârf, politica de vârf, profiturile de vârf, deoarece optimismul depășește distribuția vaccinului.”

Băncile majore și-au actualizat previziunile bursiere pentru 2021 în ultimele zile, așteptând randamente de două cifre la indicii bursieri europeni americani și europeni. „Cu atât politica fiscală, cât și cea monetară încă extrem de acomodativă, o revenire bruscă a câștigurilor companiei va determina rentabilitatea capitalurilor proprii”, a declarat Jeroen Blokland, manager de portofoliu la Robeco.

Citeste continuarea Investitorii se grăbesc să cumpere acțiuni, „să arunce” cu aur în euforia vaccinului

Share:

administrator

Lasă un răspuns