Consiliul de administrație CTVA.N al Corteva Inc a decis să-l susțină pe directorul executiv James Collins după ce investitorul activist Starboard Value LP a luat în discuție performanțele managementului companiei de produse agricole, au declarat joi oameni familiarizați cu această chestiune.

Corteva, evaluată la 27 de miliarde de dolari, a devenit anul trecut o companie cotată la bursă după ce a fost scoasă din gigantul chimic DowDuPont DD.N. Starboard, care deține 11,7 milioane de acțiuni sau 1,6% din Corteva, a declarat că, compania nu și-a îndeplinit potențialul și că a rămas în urma colegilor săi.

Consiliul de administrație al lui Corteva a discutat despre viitorul lui Collins la o reuniune recentă și îl susține pe deplin atât pe el, cât și conducerea, au spus sursele, solicitând anonimatul, deoarece chestiunea este confidențială.

Un reprezentant pentru Corteva a refuzat să comenteze și tribord nu a returnat un apel care cere comentarii. CEO-ul Starboard, Jeffrey Smith, a criticat performanța financiară a lui Corteva, menționând că marja sa de flux de numerar de 14,4% rămâne în urmă față de colegii săi și că prețul acțiunii sale, acum la 36,96 USD, ar putea fi mai aproape de 55 USD.

Acțiunile companiei au crescut cu 44% în ultimele 52 de săptămâni, comparativ cu 14,35% în indicele S&P 500. Collins, care anterior fusese director general de operațiuni pentru Divizia Agricultură a DowDuPont, a fost întrebat despre performanța unui apel trimestrial de venituri la începutul acestei luni.

„Suntem de acord că există un potențial extraordinar de marjă (flux de numerar) în această afacere. Nu trebuie să ies și să inventez acel viitor. Stă aici chiar acum. Ceea ce trebuie să facem este să-l executăm ”, a spus Collins.

Investitorii vor avea în curând șansa de a numi directori la Corteva. Starboard este cunoscut pentru know-how-ul operațional și propune adesea adăugarea de noi directori în consiliul de administrație al unei companii. A câștigat 17 locuri în consiliul de administrație la patru companii în prima jumătate a anului 2020.

Citeste continuarea Corteva rămâne cu CEO-ul pe fondul preziunii Starboard

Share:

administrator

Lasă un răspuns