Acționarii UBS UBSG.S au aprobat joi plata pentru a doua jumătate a dividendului său din 2019, devenind astfel prima bancă europeană importantă care a plătit un dividend integral pentru anul acesta, în ciuda turbulențelor cauzate de pandemia de coronavirus.

UBS, alături de banca rivală elvețiană Credit Suisse CSGN.S, a decis în aprilie să amâne plata unei părți din dividendul său din 2019, după presiunea crescândă a autorităților asupra plăților împrumutătorilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Băncile din Marea Britanie și zona euro au fost oprite de la plata dividendelor din 2019 în perioada maximă a incertitudinilor economice din martie și aprilie, în timp ce supraveghetorul pieței financiare elvețiene FINMA a adoptat o abordare mai blândă, avertizând băncile să nu plătească dividende pentru a conserva capitalul fără a le interzice direct.

De atunci, marile bănci elvețiene au rezistat consecințelor economice ale pandemiei cu poziții de capital puternice. Aproximativ 99,49% din acționarii băncii au aprobat joi un dividend special de 0,365 USD pe acțiune într-o adunare generală extraordinară virtuală, care corespunde plății inițiale efectuate în mai.

Credit Suisse își va ține adunarea generală extraordinară pe 27 noiembrie pentru a solicita aprobarea pentru a doua tranșă din plata dividendelor din 2019. UBS a rezervat aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru a reveni acționarilor anul viitor.

La cererea FINMA, reechilibrează suma plăților alocate pentru răscumpărări pentru a favoriza aceste dividende în detrimentul dividendelor, fostul CEO Sergio Ermotti afirmând că abordarea a permis o mai mare flexibilitate pe fondul incertitudinii economice.

Citeste continuarea UBS devine prima bancă europeană majoră care plătește dividendul integral pentru 2019

Share:

administrator

Lasă un răspuns