Lucrările de construire a noului pod de la Vadu Pașii se apropie de finalizare. Ultimele două tabliere sunt montate zilele acestea pe poziții cu macarale de mare capacitate, într-un efort susținut  al constructorului pentru finalizarea căii rutiere. Veștile sunt date de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

pod vp 1 pod vp 3

În ultimii ani Consiliul Județean Buzău a făcut numeroase demersuri pentru refacerea podului de la Vadu Pașii. Este vorba despre monumentul istoric proiectat de Anghel Salgny, dar și despre ridicarea unuia nou pe care să se poată circula cu mașinile. Vestea bună este că lucrările se apropie de final.

În aceaste zile, la noul pod de la Vadu Pașii se fac lucrări complexe de montaj la cele două tronsoane metalice ale podului care sunt ridicate pe pilonii dinspre localitatea Vadu Pașii. Primele trei tronsoane metalice ale podului au fost deja ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău.

De când s-au început lucrările constructorul care lucrează la podul de la Vadu Pașii a întâmpinat numeroase probleme din cauza inundațiilor și a vremii capricioase, însă, lucrarea a avansat și mai este foarte puțin până va fi gata. (Mirela Copariu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns