Printre cele 26 de proiecte de hotărâre care vor fi în atenția aleșilor municipali în viitoarea ședință CLM se numără și un proiect referitor la Pădurea Crâng. Se va solicita Guvernului României o Hotărâre Guvernamentală pentru transmiterea pădurii de la Romsilva în domeniul public al Municipiului Buzău, pentru amenajarea unei păduri-parc. Amenajarea și întreținerea vor fi asigurate de Primărie din bugetul propriu.

crang 2 crang 1

Primarul Buzăului a convocat viitoarea ședință ordinară a Consiliului Local Municipal în data de 23 noiembrie, la ora 13.

Pe ordinea de zi figurează 26 de proiecte de hotărâre importante pentru orașul nostru, printre care cea de-a noua rectificare a bugetului local pe anul în curs dar și  acordarea titulaturii de ”cetățean de onoare” unor personalități buzoiene.

Unul dintre proiectele pentru care Municipalitatea se bate de ceva vreme se referă la retrocedarea Pădurii Crâng.

În acest sens, se va propune consilierilor municipali să aprobe înaintarea către Guvern a unei propuneri de emitere a unei hotărâri guvernamentale.

Este vorba despre transmiterea cu titlu gratuit a celor 177,7895 hectare aferente Pădurii Crâng, din administrarea Romsilva în domeniul public al Municipiului Buzău pentru realizarea unei păduri-parc.

Municipalitatea va asigura amenajarea și întreținerea pădurii-parc Crâng din fonduri proprii  prin construirea de alei pietonale și piste de biciclete ecologice, bănci, iluminat public, puncte de informare, toalete ecologice sau construcții provizorii din lemn, de maximum 15 metri patrați.

De asemenea, în locul arborilor bolnavi sau uscați extrași, vor fi plantați alții, din specii care nu fac parte din tipul natural fundamental al Crângului.

Primăria a demarat deja o acțiune de plantare de pomi de către personalități și care vor rămâne în îngrijirea lor, dar și de ”botezare” a unor arbori străvechi cu nume de buzoieni celebri. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?