Noul pod peste râul Buzău prinde contur. Macarale uriașe ridică pe piloni ultimele două tăbliere grele de câteva zeci de tone.

Se lucrează susținut la ultimile secțiuni ale tablierului noului pod de la Vadu Pașii. Ultimele două tabliere sunt montate zielele acestea pe pozții cu macarale de mare capacitate, într-un efort susținut  al contructorului pentru finalizarea căii rutiere.

La noul pod de la Vadu Pașii se fac lucrări complexe de montaj la cele două tronsoane metalice ale podului care sunt ridicate pe pilonii dinspre localitatea Vadu Pașii.

Primele trei tronsoane metalice ale podului au fost deja ridicate și montate încă de anul trecut pe malul dinspre orașul Buzău.

Primarul Gheorghe Firon speră că termenul de finalizare să fie cât.mai rapid “După această operațiune complexă, sperăm ca lucrările să meargă în linie dreaptă, pentru ca să putem circula fără probleme pe noul pod”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

În paralel se fac și ultimele pregătiri pentru a se finaliza calea rutieră.

Lucrările ar fi fost deja terminate dacă anul trecut natura nu ar fi distrus cele două secțiuni, care erau deja aduse și montate pe albia răului.

Termenul de finalizare a lucrării a fost prelungit în primăvara anului trecut, din cauza viiturilor puternice care au măturat tone de fier beton și au deteriorat mai multe cofraje ale structurii de susținere a podului.

Cu toate întârzierile neprevăzute, șantierul podului de la Vadu Pașii a intrat în linie dreaptă. După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului urmează ca muncitorii să toarne covorul asfaltic.

Cel mai probabil, operațiunile de amenajare a tablierelor și de turnare a căii de rulaj și de asfaltare propriu zisă a podului vor mai dura xel puțin 2 luni.

Lucrarea este executată de un consorțiu ce are în componență, societatea SC Integral SA Buzău.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Share:

administrator

Lasă un răspuns