În ultima perioadă, echipajele Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au constatat mai multe acțiuni ilicite în ceea ce privește circulația materialului lemnos. Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca a confiscat marți un camion cu peste 40 mc de lemne.

În timpul unei misiuni, jandarmii au remarcat faptul că un ansamblu de vehicule, cap tractor și remorcă, a executat două transporturi de material lemnos iar în aplicația IWood Tracking figura cu un singur aviz de însoțire emis.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că era transportată o cantitate de 43,36 mc masă lemnoasă.

Având în vedere aspectele constatate, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de transport material lemnos peste cantitatea de 10 mc fără a avea documente de proveniență.

Totodată, a fost dispusă și măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos și a ansamblului de vehicule folosit pentru transport.

Pentru oprirea autovehiculului și stabilirea cantității de material lemnos, jandarmii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul I.P.J. Buzău și Ocolul Silvic Cislău.

În ultima perioadă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au constatat alte patru fapte de natură contravențională prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sanctionarea contravențiilor silvice ocazie cu care au fost aplicate amenzi în valoare de 2.500 lei și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 5,5 mc masă lemnoasă.

În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica astfel de acțiuni, independent sau în cooperare cu celelalte instituții, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în ceea ce privește circulația materialului lemnos.

Share:

administrator

Lasă un răspuns