Săptămâna trecută, primarul Buzăului a participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Guvernului. Edilul sef a solicitat primului-ministru deblocarea a două proiecte importante pentru Buzău. Este vorba despre Banca de Gene și reabilitarea pasajului subteran de la Gară.

toma amr 1Primarul Constantin Toma a participat, alături de primarii din Asociația Municipiilor din România, la o întâlnire la Guvern cu primul Ministru Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cârțu și cu secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Subiectul principal al întâlnirii a fost menținerea alocării către municipii și pentru anul viitor a cotei de 64% din impozitul pe venit.

Primarul Toma nu a scăpat prilejul de a solicita premierului deblocarea proiectului Banca de Gene, blocat de actualul ministru al Agriculturii, încă de la începutul mandatului.

Ludovic Orban a acceptat să-l invite personal pe Costel Vînătoru, directorul Băncii, la o întâlnire la Guvern.

banca gene pasaj 2

Al doilea proiect pentru care primarul buzoian a solicitat sprijin de la guvernanți a fost acela al reabilitării pasajului subteran de la Gara Buzău, stopat de CFR Infrastructură.

Toma a plecat de la guvern cu promisiunea că vor fi pornite demersuri pentru rezolvarea celor două situații. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns