Pe site-ul oficial al Primăriei Buzău pot fi consultate două proiecte referitoare la indexarea taxelor și a impozitelor cu 3,8 la sută și de acordare a unor facilitați fiscale. Prevederile proiectelor vor fi supuse aprobării consilierilor municipali și își vor face efectul începând de anul viitor. Cei interesați vor putea depune propunerile la Ghișeul Unic din Palatul Comunal.

impozite 2Începând de anul viitor, taxele și impozitele locale vor fi mai mari, nu pentru că Primăria le va crește, ci pentru că vor fi indexate.

Efectele indexării vor influența și limitele minime și maxime ale amenzilor fiscale, care vor crește, la rândul lor, cu 3,8 la sută.

Proiectul se află postat pe site-ul oficial al Primăriei, pentru a putea fi consultat, atât de persoanele fizice, cât și de cele juridice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile acestora pot fi depuse la Ghișeul Unic din Palatul Comunal până cel târziu la 11 noiembrie.

De asemenea, buzoienii pot consulta și un alt proiect, referitor la facilitățile fiscale acordate pentru clădirile nerezidențiale, folosite pentru activități economice în perioada stării de urgență ori de alertă.

Pot fi acordate reduceri la impozite de maxim 50 la sută sau scutire de taxe pe clădiri, dacă se certifică întreruperea parțială sau totală a activităților economice, cauzată de efectele legii.

Cele două proiecte vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns