Soția lui Adrian Vizireanu, militar mort în Afganistan, a postat pe Facebook un mesaj prin care își exprimă revolta față de autoritățile din Smeeni pe care le acuză că nu sunt în stare să aibă grijă de monumentul eroilor.

Pe 11 noiembrie 2017, cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, în localitatea buzoiană Smeeni a avut loc o ceremonie militară de omagiere a tuturor eroilor căzuţi în misiunile din afara ţării.

Atunci, a fost dezvelit şi Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii, ridicat în memoria sublocotenenţilor post-mortem Iulian Dumitrescu, originar din localitate, şi Adrian Vizireanu.

Monumentul Eroilor, ridicat prin grija familiilor sublocotenenţilor post-mortem Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, a fost dezvelit de Paula Vizireanu, soţia eroului căzut în Afganistan, şi de comandantul Diviziei Getica de la acea vreme.

Familiile celor doi eroi căzuţi în Afganistan au sponsorizat construirea monumentului, pe care l-au încredințat în grija autorităților locale. Din păcate, sub ochii lor, monumentul a fost vandalizat, fără ca vreunul dintre angajații administrației locale să sesizeze acest lucru.

”Rușine să vă fie Primăria Smeeni că nu vă pasă de munca unei văduve care v-a ridicat un Monument în memoria Eroilor căzuți la datorie în Afganistan și de care nu sunteți în stare să vă îngrijiți. De fiecare dată când vin în vizită gasesc mizerie sau câte ceva stricat. Când am venit să verific dacă totul este în regulă pentru activitatea de mâine am constatat că s-au furat lanțurile, au smuls cu tot cu dibluri din stâlpișori, au spart geamul la lumânărar, pozele Eroilor sunt crăpate”, a scris Paula Vizireanu pe Facebook.

Pe monumentul de la Smeeni au fost încrustate numele tuturor eroilor căzuţi la datorie pe fronturi din afara țării. Patru dintre aceştia sunt fii ai Buzăului.

”Mă doare sufletul pentrul soțul meu și colegii săi Eroi că nu sunt respectați și degeaba mă lupt eu singură să fie curat și să menținem memoria și jertfa lor așa cum se cuvine. Am investit o mulțime de bani în această comună și nu sunteti în stare să întrețineti măcar ceea ce alții vă fac și vă aduc un omagiu Eroilor an de an în această comună”, a transmis văduva lui Asdrian Vizireanu.

Adrian Vizireanu a murit, în 2016, alături de un alt conaţional, Iulian Dumitrescu, după ce mai multe persoane îmbrăcate în uniforma forţelor de securitate afgane au deschis focul în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.

Share:

administrator

Lasă un răspuns