Guinness își retrage dozele de bere fără alcool din cauza temerilor de contaminare, la doar două săptămâni de la lansare.

Producătorul de bere a descris rechemarea ca fiind „de precauție”, însă a spus că, „contaminarea microbiologică” ar putea însemna că unele produse sunt nesigure.

Compania a îndemnat pe oricine cu cutii de Guinness 0.0 să nu le bea. Acesta a spus că lucrează cu supermarketuri și alte magazine pentru a elimina toate produsele de pe rafturi. Retragerea afectează doar clienții din Marea Britanie, deoarece produsul nu era încă la vânzare în Irlanda sau Irlanda de Nord.

Nicio altă băutură Guinness nu a fost amintită. Guinness 0.0 a fost lansat cu multă fanfară în supermarketuri pe 26 octombrie, după ce fabricantului de bere i-a luat patru ani până la perfecționare. Într-un comunicat, marca, deținută de Diageo, și-a cerut scuze clienților.

„Am vrut să vă anunțăm că, ca măsură de precauție, ne amintim de Guinness 0.0 în Marea Britanie din cauza unei contaminări microbiologice care poate face ca unele cutii de Guinness 0.0 să fie nesigure de consumat.

„Dacă ați cumpărat Guinness 0.0 nu îl consumați.

În schimb, vă rugăm să returnați produsul la punctul de cumpărare pentru o rambursare completă. „Alternativ, contactați Diageo Consumer Careline … cu detalii despre achiziția dvs. pentru a primi un voucher de rambursare înainte de a arunca produsul.” Pe site-ul său, fabrica de bere spune, de asemenea, că echipa sa „lucrează din greu pentru a investiga și a determina cauza principală” a contaminării.

Mai mulți utilizatori de social media preocupați au cerut firmei să emită informații cât mai curând posibil cu privire la tipul de contaminare.

Noul stout a fost creat ca răspuns la ceea ce Guinness a spus că, crește cererea consumatorilor de băuturi cu conținut scăzut de calorii și băuturi nealcoolice. Este produs cu aceleași cantități de apă, orz, hamei și drojdie ca un Guinness tradițional, înainte ca alcoolul să fie îndepărtat folosind o metodă de filtrare la rece.

La momentul lansării, șefii Guinness au insistat că niciuna dintre aromele tradiționale nu a fost pierdută, sigiliul aprobării fiind dat de testeri independenți de gust. Noul produs trebuia să devină disponibil în pub-uri primăvara viitoare, înainte de a fi lansat în alte părți ale lumii mai târziu în 2021.

Citeste continuarea Guinness retrage berea fără alcool la doar două săptămâni de la lansare

Share:

administrator

Lasă un răspuns