Un nou domeniu de activitate creat în acest mandat i-a revenit viceprimarului Oana Matache. Aceasta a solicitat artiștilor buzoieni să se solidarizeze pentru a trece împreună peste încercările provocate de pandemie. Primăria va încerca să inițieze proiecte în care aceștia să fie implicați.

bienala 1  bienala 2

Viceprimarul Oana Matache are ca domeniu de activitate și arta buzoiană care, mai ales în această perioadă nefastă, traversează foarte multe provocări.

Primăria este deja partener în mai multe proiecte culturale, unele dintre ele aflate deja în derulare. Este vorba despre cel mai important eveniment expozițional al anului, Bienala Internațională de Artă Contemporană ”Ion Andreescu”, organizată de filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și de Tabăra de Creație ”Buzău – oraș deschis artei”.

Artiștii plastici buzoieni au fost implicați și într-un nou proiect aflat în atenția viceprimarului. Ediția a V-a a Festivalului Internațional de Teatru Independent  de Comedie ”Comic 7 B” nu se mai desfășura în sală, ca în edițiile anterioare.

Anul acesta, întâlnirile cu spectacolele din festival vor avea loc între 14 și 20 noiembrie, doar în mediul online, iar accesul va fi gratuit. (Corneliu Floriceanu)

Share:

administrator

Lasă un răspuns