Pro România Buzău a lansat platforma www.buzauluniversitar.ro. Acesta este site-ul oficial al inițiativei „Buzăul Universitar”, un proiect ProRomânia Buzău, pentru viitorul județului și al României.

Partidul Pro România s-a angajat „să aducă Politehnica în Buzău”. Buzău este un județ campion al șomajului și al salariilor mici. Din păcate rata șomajului în iulie 2020 era de 7.2%, mai mult decât dublu față de media națională de 3.3%. În iunie, ne situam pe locul al doilea în topul național al șomajului și pe locul 41 după câştigul salarial mediu net. Din aceste motive, Buzăul este abandonat de cei care își doresc un viitor mai bun.

Aducem copiii Buzăului acasă și îi ținem aproape de părinți pe cei care încă nu au plecat și care-și doresc o carieră tehnică. Tinerii trebuie să știe că au viitor și aici, acasă la ei. De aceea, inițiativa noastră de a aduce Politehnica în Buzău nu este doar o promisiune, ci o certitudine. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor care-și doresc ca acest proiect să prindă viață în Buzău. Îi invit să acceseze site-ul www.buzauluniversitar.ro si sa se informeze si sa semneze petitia, a declarat Felix Rache, președintele ProRomânia Buzău și candidat la Camera Deputaților.

Un centru universitar păstrează tinerii lângă familie și îi încurajează pe cei care au plecat să se întoarcă acasă. Un județ dezvoltat, cu posibilități educaționale și economice mari, nu generează migrație economică, profesională, universitară. Un astfel de proiect depinde și de sprijinul comunității locale. Din acest motiv, vă invităm să vizitați platforma www.buzauluniversitar.ro și să semnați petiția. Ingineria nu salvează doar România, ci și familiile! Aducem copiii Buzăului acasă!, a subliniat Gabriel Petrea, candidatul ProRomânia la Senat.

Cu șansa de a face studii universitare de calitate acasă, liceeni buzoieni se vor gândi de două ori înainte de părăsi județul, o alegere care, de cele mai multe ori, se transformă în abandonarea definitivă a comunității. Tinerii pot fi ținuți în județ nu cu discursuri, ci creând oportunități și venind cu propuneri concrete, a spus George Sava, candidat ProRomânia la Camera Deputaților.

Soluția propusă de Pro România pentru dezvoltarea Buzăului, la inițiativa deputatului Gabriel Petrea, a Președintelui ProRomânia Buzău, Felix Rache și a lui George Sava, fostul președinte al ALDE Buzău, candidat ProRomânia, este un parteneriat cu Universitatea Politehnică din București. Un viitor centru universitar al Politehnici în Buzău va genera locuri de muncă directe, dar mai ales indirecte prin atragerea de mari investitori. Pe lângă avantajul educației de calitate, universitatea are o experiență majoră în atragerea de fonduri europene. România are la dispoziție pentru următorii ani, în jur de 80 de mld. de euro, iar proiectul centrului universitar Buzău are mari șanse să obțină o astfel de finanțare europeană.

Share:

administrator

Lasă un răspuns