Autoritățile oferă lămuriri cu privire la incidentele de la protestul de duminică seară, din centrul Buzăului. Aproximativ 50 de tineri s-au mobilizat pe Facebook pentru a manifesta împotriva noilor restricții. Cel puțin două episoade violente au fost surprinse de participanți cu telefoanele mobile.

În primul clip apare un bărbat care este introdus cu forța în mașina poliției, în parcarea Kaufland, acolo unde protestatarii s-au adunat, conform convocării lansate pe reţeaua de socializare.

Aici, unul dintre participanții la protest a fost identificat de oamenii legii ca fiind un individ dat în urmărire pentru săvârșirea unei infracțiuni. A fost urcat cu forța în maşina poliţiei şi dus la audieri.

Pe o a doua înregistrare se vede cum un bărbat în vârstă este târât de jandarmi și împins în dubă. Incidentul s-a produs pe trotuarul din fața sediului PNL din centrul orașului.

Potrivit jandarmilor, pe durata desfășurării evenimentului, s-a intervenit punctual pentru soluționarea unor situații de încălcare a normelor de conviețuire socială, fiind necesară folosirea forței pentru a imobiliza o persoană recalcitrantă, care a tulburat ordinea publică.

Împotriva individului a fost luată măsura sancționării contravenționale cu 3.000 lei conform Legii 61/1991 pentru că, fiind în vădită stare de ebrietate.

”S-a așezat în fața unei autospeciale a Poliției Române care se pregătea să plece în misiune și a refuzat să se conformeze solicitărilor de a părăsi partea carosabilă, adresând cuvinte și expresii jignitoare”, se arată într-un comunicat al jandarmilor.

S-au făcut permanent recomandări pentru respectarea măsurilor sanitare, iar în situația în care s-a constatat că acestea au fost ignorate, cu rea intenție, s-au aplicat sancțiuni.

Un protest faţă de restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, organizat duminică la Buzău, a eşuat după ce din sutele de persoane care erau aşteptate au venit doar 50.

După ce au încheiat protestul din faţa Palatului Comunal, tinerii au plecat spre Prefectură, unde au fost însoţiţi de jandarmi.

Share:

administrator

Lasă un răspuns