Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău a fost solicitat, duminică seară, să intervină pe DN2 E85, pe raza localității Potârnichești, din comuna Poșta Câlnău, în urma unui eveniment rutier. O persoană a fost rănită.

Ajunși la locul indicat, pompierii au găsit un autoturism avariat în afara părții carosabile, în care se aflau două persoane, ambele conștiente.

Una dintre acestea a fost preluată de un echipaj de ambulanță și transportată de urgență către cea mai apropiată unitate de primiri urgențe.

”După recunoașterea la fața locului, aceștia nu au identificat și alte victime, dar s-a dispus măsura decuplării bornelor bateriei pentru a evita un eventual incendiu”, precizează ISU Buzău.

Misiunea s-a încheiat 30 de minute mai târziu, după înlăturarea tuturor posibilelor pericole.

În perioada 6 – 9 noiembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 121 de evenimente.

Trei dintre misiuni au presupus stingerea incendiilor. În 45 de cazuri, SMURD a fost solicitat pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

Share:

administrator

Lasă un răspuns