Polițiștii din Buzău au dat publicității poza unui câine dintr-o cunoscută rasă japoneză, Akita Inu, pe care o patrulă de la Ordine Publică l-a găsit sâmbătă în zona din spatele cinematografului Dacia.

”Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău au depistat astăzi un frumos câine din rasa Akita Inu”, a transmis Biroul de presă al IPJ Buzău.

Prietenul blănos, spun polițiștii, a fost preluat și dus în adăpost pentru a fi în siguranță până când stăpânul va avea ocazia să se joace cu bunul său amic.

”Așteptăm proprietarul câinelui, cu actele doveditoare, pentru a îl recupera; până atunci este în siguranță la noi! I-am șoptit că acum e în siguranță, cu noi! Și în curând îi vom găsi și stăpânul!”, a transmis, într-o notă amuzantă, biroul de presă al IPJ Buzău.

Pe site-urile de publicitate, un pui de Akita Inu costă cel puțin 1.000 de lei. Este o rasă de câini originară din insula Honshu.

Numele este împrumutat de la cel al prefecturii Akita, situată în partea de nord-vest, unde s-a stabilit că au apărut primele exemplare, prin secolul al XVII-lea, create în scopul participării la vânătoarea de urși, mistreți și alte animale mari.

Share:

administrator

Lasă un răspuns