Devine din ce în ce mai îngrijorător bilanțul zilnic al noilor infectări cu SARS-CoV-2, în județul Buzău. DSP a raportat un număr dublu de îmbolnăviri față de ultimul record, care a fost înregistrat la mijlocul săptămânii. Primarul Buzăului a ales, vineri, să îndemne locuitorii municipiului să respecte toate regulile impuse și să stea cât mai mult în casă.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Un număr de 24 de pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe.

54 dintre noile îmbolnăviri au fost înregistrate la Asociația Ortodoxă Filantropia Berca, unde DSP Buzau a declarat focar de COVID-19 în data de 5.11.2020.
Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 95 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Primarul Buzăului a ales, vineri, să îndemne locuitorii municipiului să respecte toate regulile impuse și să stea cât mai mult în casă.

”Suntem în pericol, nu trebuie să intrăm în panică. Învățământul trece în online. Vă îndemn să stați cât mai mult în casă. Prin efortul comun vom trece peste această perioadă”, a transmis primarul Constantin Toma.

Primarul face apel ca populația să poarte mască în toate spații, atât cele închise cât și cele deschise, să folosească dispenserele montate la intrarea în blocuri și lavoarele mobile din spațiile publice.

”Fac un ape către dumneavoastră, către toți cetățenii Buzăului, de a respecta toate reglementările leagle pentru că evoluția infectării cu acest SARS-CoV-2 depășește, în fiecare zi, cifre pe care nu le așteptăm. Este o evoluție care nu mai poate fi controlată, din păcate în acest moment, și se impun măsuri foarte serioase”, declară Constantin Toma.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 4.410, 3.323 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1.184 de persoane se află în carantină, iar 803 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 122.

Share:

administrator

Lasă un răspuns