Înainte de intrarea în vigoare a noilor decizii discutate la nivel central, orașul Buzău intră în scenariul roșu. S-a luat decizia închiderii unităților de învățământ, masca devine obligatorie oriunde pe stradă, iar restaurantele și barurile nu vor mai funcționa.

masti 1La 24 de ore de la depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori, autoritățile locale au impus scenariul roșu în municipiul Buzău. Prin urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus mai multe măsuri, în conformitate cu reglementările aflate deja în vigoare. S-a decis închiderea tuturor unităților de învățământ din orașul Buzău, a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, a activităților cu jocuri de noroc, precum și a cinematografului dintr-un mall buzoian.

De asemenea, masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise.

La toate aceste măsuri, de săptămâna viitoare se vor adăuga regulile ce vor fi impuse în toată țara, cu privire la restricția de circulație între orele 23:00 – 05:00, suspendarea activității piețelor aflate în spații închise, a târgurilor și talciocurilor, limitarea programului de funcționare a magazinelor, precum și impunerea regimului de telemuncă, acolo unde este posibil. (Mihai Bunăziua)

Share:

administrator

Lasă un răspuns