1Malaysia Development Berhad (1MDB), fondul de stat aflat în centrul unui scandal masiv de corupție, avea încă o datorie restantă estimată la 32,3 miliarde de ringgit (7,80 miliarde de dolari) din septembrie, a declarat vineri guvernul.

Înființată în 2009 de fostul prim-ministru Najib Razak, autoritățile investighează modul în care au dispărut miliarde de dolari de la 1 MBD – o dispariție despre care guvernul spune că a condus la faptul că ministerul de finanțe a trebuit să recupereze fondul.

Malaezia a spus în 2018 că guvernul va trebui să plătească circa 13 miliarde de dolari din cotizațiile de 1 MBD. Din aprilie 2017, guvernul a acordat 9,4 miliarde de ringgit în împrumuturi și avansuri pentru a ajuta 1MDB să își îndeplinească angajamentele financiare și obligațiile datoriei, conform raportului de perspectivă fiscală din 2021, publicat înainte de anunțul bugetar al guvernului vineri.

Malaezia a recuperat, de asemenea, un total de 13,4 miliarde de ringgit (3,24 miliarde de dolari) în active legate de urmele financiare ale 1MDB de la sfârșitul lunii septembrie, se arată în raport.

Suma include aproximativ 2,6 miliarde de ringgit (628 milioane de dolari) în numerar și active recuperate și returnate în Malaezia de către autoritățile americane, precum și 2,5 miliarde de dolari plătiți de Goldman Sachs pentru soluționarea unei anchete din Malaezia asupra rolului băncii de investiții în scandalul 1MDB.

Goldman Sachs, care a ajutat 1MDB să strângă un total de 6,5 miliarde de dolari în obligațiuni, a garantat, de asemenea, că va ajuta Malaezia să recupereze cu 1,4 miliarde de dolari mai mult în active legate de 1MDB.

Statele Unite au declarat că s-au furat aproximativ 4,5 miliarde de dolari de la 1 MBD într-o schemă elaborată care se întindea pe glob și i-a implicat pe oficiali la nivel înalt ai fondului, fostul prim-ministru Najib, directori ai Goldman și alții.

Autoritățile din Malaezia spun că miliarde de dolari rămân neexecutate.

Citeste continuarea Fondul de stat 1MDB din Malaezia are încă 7,8 miliarde de dolari în datorii

Share:

administrator

Lasă un răspuns